Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

-2,000 μινκ απελευθερώθηκαν στην Σιάτιστα

-50.000 μινκ στην Καστοριά

και

-3 επιθέσεις με μπογιές σε γουναράδικα στο κέντρο της Αθήνας


ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης για τις απελευθερώσεις των μινκ....



26.08.2010 - Χιλιόδεντρο, Καστοριά (Ελλάδα)

Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά εκτροφεία μινκ χτυπήθηκε την πρώτη νύχτα της δράσης μας . Όλα τα κλουβιά όπου ήταν φυλακισμένα τα ζώα στα 37 στέγαστρα του εκτροφείου ανοίχτηκαν και οι μηχανισμοί παραβιάστηκαν. Για να βγουν τα ζώα από τα κλουβιά κόπηκε μέρος του μεταλλικού πλέγματος και οι δύο πόρτες ανοίχτηκαν διαλύοντας τις κλειδαριές (με τα εργαλεία του εκτροφέα). Δυόμιση ώρες δουλειάς και μπορούσαμε να το σκάσουμε μαζί με χιλιάδες μινκ (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 50.000 ζώα).

27.08.2010 - Καλονέρι, Σιάτιστα (Ελλάδα)

Ένα ακόμα εκτροφείο μινκ ήταν ο στόχος μας για μια δεύτερη νύχτα δράσης, αυτή τη φορά κοντά στην πόλη Καλονέρι, σε έναν δρόμο όπου άνετα μπορεί να δει κανείς 10 εκτροφεία. Μέσα σε δέκα μόνο λεπτά ανοίχτηκαν τα κλουβιά από 8 στέγαστρα γεμάτα με ζώα. Πριν φύγουμε ανοίξαμε μια πόρτα ώστε να μπορέσουν τα ζώα να τρέξουν προς την ελευθερία (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 2.000 ζώα).

Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε ελέγξει προσεκτικά τα εκτροφεία ώστε να ξέρουμε πως να οργανώσουμε μια πιο γρήγορη και πιο ασφαλή δράση.

Με αυτές τις δράσεις αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τη βιομηχανία γούνας και ειδικότερα τις σιχαμερές "πόλεις της γούνας" Σιάτιστα και Καστοριά, που πλήττονται από εκατοντάδες γουναράδικα. Η απελευθέρωση των ζώων από τα κλουβιά είναι ένας τρόπος υλοποίησης των ιδεών μας στην πράξη. Είμαστε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη φυλάκιση που αυτός ο πολιτισμός έχει δημιουργήσει απέναντι σε κάθε ζωντανό ον, ανεξαρτήτως είδους, φυλής, φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης.

Σε αυτές τις απελπισμένες μέρες ακόμα παλεύουμε για την ελευθερία.

Eat vegan on the barricades!

A.L.F.


Πηγές

www.antispe.gr

athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου