Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απαγορεύθηκε στο Sea Shepherd να αγοράσει Σύστημα Ραντάρ στην Ελλάδα

Η Furuno Inc. υποστηρίζει την σφαγή των φαλαινών

Η Κοινότητα Συντήρησης του Sea Shepherd δεν καθιστά τις Ιαπωνικές Εταιρίες ή τους Ιάπωνες πολίτες υπευθύνους για την παράνομη σφαγή των παγκόσμιων φαλαινών από την Ιαπωνία.

Όταν οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι έχουμε Ιαπωνικό εξοπλισμό στο πλοίο μας, εμείς πάντα τους απαντάμε ότι δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε ατομικά Ιαπωνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση με το κυνήγι φαλαινών απλά επειδή η Ιαπωνική κυβέρνηση το υποστηρίζει.

Αλλά τώρα μια Ιαπωνική Εταιρία έκανε ξεκάθαρη την θέση ότι υποστηρίζει την δολοφονία των φαλαινών και ότι είναι αντίθετη στις προσπάθειες διατήρησης του πλοίου μας. Αυτή η εταιρία είναι η Furuno Inc.

Το πλοίο του Sea Shepherd , Steve Irwin είναι εξοπλισμένο με συστήματα πλοήγησης της Furuno όπως radar, βαθύμετρα, και συστήματα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης.

Αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, Ελλάδα, δώσαμε μια παραγγελία για να αντικατασταθεί ένα παλιό, χαλασμένο ραντάρ . Μας δόθηκε ένα απόφθεγμα κι εμείς κάναμε την παραγγελία.
Την επόμενη μέρα πληροφορηθήκαμε ότι η Furuno έχει μια πολιτική να μην πουλάει τον εξοπλισμό της στο Sea Shepherd.

Προφανώς, η Ιαπωνική κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη με το να βλέπει τον εξοπλισμό της Furuno στα πλοία μας σε κάθε επεισόδιο του "Whale Wars".

Έτσι φαίνεται, ότι δεν επιτρέπεται να αγοράσουμε κανένα προϊόν της Furuno. Κρίμα, υποθέτουμε ότι μια δωρεά από την Furuno είναι σίγουρα αδύνατη!

Αυτό είναι το γράμμα το οποίο λάβαμε σήμερα από τον αντιπρόσωπο της Furuno στην Ελλάδα :

“Αγαπητέ Κύριε,

Σύμφωνα με διάφορες συνδιασκέψεις μας σχετικά με το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι, εμείς, τελικά δεν είμαστε σε θέση να σας προμηθεύσουμε με το Arpa Radar που ζητήσατε, σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε από την έδρα μας στη Ιαπωνία

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Capt. Σπύρος Δοβέλος
Υπεύθυνος πωλήσεων”

FURUNO ELECTRIC CO., LTD.
9-52 Ashihara-cho, Nishinomiya City, Hyogo 662-8580, Japan
URL: http://www.furuno.co.jp/en/


Αρχική Δημοσιευση στα Αγγλικά
www.seashepherd.org/news-and-media/news-100622-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου